3x de leukste pretparken van Europa

Door: Linda Korsten

dinsdag 21 april 2015

Geplaatst in: Attractieparken, Inspiratie, Italië, Nederland

Kinderen pretparken EuropaKamperen en een dagje pretpark, het zijn dé ingrediënten voor een gezinsvakantie. Deze drie pretparken vind je vlakbij je camping. En ze hebben heel wat leuke nieuwtjes voor je in petto!

Gardaland: nieuwe achtbaan Oblivion – The Black Hole
Ben je op vakantie aan het Gardameer, dan is een dagje naar het pretpark Gardaland of het vlakbij gelegen waterpretpark Canevaland een must. Vooral nu dit jaar de nieuwe achtbaan Oblivion – The Black Hole is geopend, een zogenaamde ‘dive coaster’. Wel 42,5 meter hoog, 556 meter lang en de achtbaan behaalt een topsnelheid van wel 100 km per uur! Waarom het een ‘dive coaster’ heet, daar kom je al gauw achter wanneer je met een hoek van 87 graden een zwart gat in duikt… Niet voor iedereen weggelegd dus! Een leuk cadeautje van Gardaland omdat ze dit jaar 40 jaar bestaan. Want wie jarig is, trakteert!

Aanrader: Camping Cisano/San Vito. Vanaf deze camping is het slechts een kwartier rijden naar pretpark Gardaland.

Mirabilandia: nieuwe Hot Wheels Stunt Show én Dinopark
Heb je een fan van Hot Wheels in huis? Dan is pretpark Mirabilandia aan de Italiaanse Adriatische kust een aanrader! Dit jaar is er een nieuwe Hot Wheels Stunt Show te zien die nóg spannender is dan vorig jaar. En houd je autoliefhebber ook van dinosaurussen dan heb je het helemaal gemaakt met dit uitstapje, want er is sinds dit jaar ook een nieuw Dinopark! Mirabilandia is het grootste pretpark van Italië dus je bent hier met gemak een dagje zoet tijdens je vakantie. Handig: koop je kaartjes online, dan bespaar je 25% op de entree!

Onze tip: Camping Rubicone. Op ca. een half uur rijden van deze camping ligt pretpark Mirabilandia.

Duinrell: nieuwe licht- & acrobatiekshow Cirque Lumière
Ook in eigen land vind je leuke pretparken. Duinrell in Zuid-Holland bijvoorbeeld! Een super bestemming voor een dagje uit voor de hele kleintjes, maar oudere kinderen en tieners hebben het er ook naar hun zin. Je vindt er spannende achtbanen zoals de Falcon en familieachtbaan Dragonfly – of ga je liever over de kop in de Waterspin? Het Landgoed Duinrell is in 2015 precies 80 jaar voor bezoekers opengesteld en er zijn dus veel nieuwtjes dit jubileumjaar. Zoals de nieuwe show Cirque Lumière, een spectaculaire mix van acrobatiek, dans en bijzondere lichteffecten. Helemaal leuk: de camping grenst áán het pretpark!

Boek bij Selectcamp een vakantie op Camping Duinrell en je hebt gratis toegang tot attractiepark Duinrell.

Voeg een reactie toe

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Velden gemerkt met een * zijn verplicht.

Onderdeel van