Beste restaurants in Rome

Door: Linda Korsten

donderdag 23 april 2015

Geplaatst in: Eten & Drinken, Inspiratie, Italië, Stedentrip

Beste restaurants RomeRome is een prachtige stad om te bezoeken tijdens je vakantie in Italië. De stad biedt namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden. En van een dagje slenteren door een prachtige historische stad als Rome word je knap hongerig. Deze wereldstad stikt van de leuke restaurantjes, maar waar kun je nu écht lekker eten? Een top 5!

1. Beste bistro: I Vicini Bistrot
Dit kleine bistrootje moet je echt even weten te vinden, je loopt er anders zo voorbij. Fijn sfeertje, heerlijk eten, goede wijnen, vriendelijke mensen: helemaal goed. Hier proef je de wijnen en antipasti van het familiebedrijf, de eigenaar vertelt je er graag alles over!

Via Di Torre Argentina 70

2. Beste pizzeria: C’e Pizza E Pizza
De beste pizza van Rome – en misschien wel van heel Italië! – eet je bij C’e Pizza E Pizza. Een lekkere lichte pizza, knapperig, met veel saus en kaas… zoals een pizza hoort te zijn. Je zit hier niet voor niets tussen de Italianen!

Viale Val Padana 130

3. Beste broodjeszaak: PANE & VINO
Dit kleine nieuwe zaakje ligt wat verscholen in de straten achter het Colosseum – een perfect stekje voor een makkelijke lunch na wat sightseeën! Rijk belegde broodjes, verse ingrediënten én vriendelijke bediening: hier kun je echt even op je gemak genieten van je panini. De eigenaren helpen je graag met toeristische tips!

Via Ostilia 10

4. Beste streekrestaurant: Pane Olio Arrosticini e Porchetta
Hier proef je de smaak van Abruzzo, een authentieke streek in het hart van Zuid-Italië. Zeker proeven: de arrosticini, de gegrilde schapenvlees spiesjes waar deze regio bekend om staat. Heb je haast, dan kun je ook een hapje meenemen om uit de hand te eten. Ook de bruschetta is hier vermaard!

Via Tuscolana 481

5. Beste osteria: NOI Nuova Osteria Italiana
Een enthousiaste bediening en heerlijk eten: wat wil je nog meer. De kok geeft zijn eigen draai aan traditionele gerechten, dus ben je in voor een culinair avontuur, dan zit je hier goed! Je avond start hier met verschillende soorten crostini en de bruschetta is ook hier weer niet te versmaden. Aanrader: de truffelcarbonara!

Via Di Colle Rosato 8B

Voeg een reactie toe

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Velden gemerkt met een * zijn verplicht.

Onderdeel van